Events

Mei

Zondag 5 mei - brasserie gesloten - privé-event

Communiefeest Anaïs. Proficiat!

Brasserie gesloten

Donderdag 9 mei - start 5 sessies Mindful walk

Met Mindful Walk krijgt wandelen een nieuwe, diepere dimensie. Je leert je gedachten volledig los te laten tijdens het wandelen. Volop genieten! Jong volwassenen en ouderen, sportief en minder sportief, leren opnieuw dieper te genieten en te vertragen ipv naar her en der te crossen.
Met Mindful Run leer je beter, efficiënter en blessurevrij lopen door een combinatie van looptechniek, ademhaling en mindfulness. Geen prestatiedruk, de focus ligt op ontspanning, vertragen en langere uithouding opbouwen!

Terwijl we bewegen, zijn we “in het hier en nu” en komen we helemaal tot rust in dit prachtige natuurgebied, het Zoniënwoud, dat zelfs door Unesco erkend werd als Nationaal Park. We verzorgen ons lichaam en onze geest met leuke oefeningen, waaronder ritmische speelse techniek oefeningen, yoga en qigong. Jezelf zijn en samen, op die manier in een kleine groep van max 10 personen, plezier beleven. Dit is haalbaar voor iedereen!

Wil je in een kleine groep leren hoe je mindful loopt of wandelt? Leer soepeler en meer ontspannen lopen of wandelen. Deze MINDFUL sessies zorgen dat je niet alleen beter loopt of wandelt, maar dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken dagdagelijks kan toepassen in je leven, zowel op het werk als privé.
De 5 sesssies van telkens 1.5u zijn als volgt opgebouwd :
-    Je wandel of loop houding bekijken, alsook nagaan hoe we deze kunnen verbeteren.
-    Je ademhaling en hoe je energie beter gebruiken tijdens het ademen, alsook beter en  
              dieper ademen.
-    Focus op concentratie en je 5 zintuigen opnieuw leren te gebruiken.
-    Verder bouwen op je vertrouwen en je evenwicht.
-    Een leuke mix van de vorige 4 thema’s

Hierdoor krijg je :
-    meer positieve energie minder stress, lagere bloeddruk en betere hartcoherentie.
-    meer zelfvertrouwen en een beter evenwicht.
-    meer inspiratie en creativiteit. Je zal meer openstaan voor nieuwe ideëen en projecten,
              alsook zelf nieuwe inzichten krijgen.

En dit alles in de gezonde buitenlucht van het Zoniënwoud !

Hou onze Facebook-pagina “Mindful Run Walk Zoniënwoud” en “B&B Hippo-droom” in de gaten voor de nieuwe sessies onder “Evenementen” alsook nieuwe weetjes.
Ook onze website: www.hippo-droom.bbe


Uw MINDFUL RUN WALK Instructeur in de Druivenstreek,
Sophie Vercammen – 0473/17.70.95
Mindfulrunwalk.zonienwoud@gmail.com
Zondag 12 mei - Moederdagbrunch

Vier moeder, mama bij ons in een gemoedelijke sfeer.

De brunch start om 11u. Prijs volwassenen 38 euro, kids 19,00 euro.

Daarin zit koffie en/of thee, een glaasje bubbels of een speciaalbier, fruitsappen, homemade ice teas, waters en natuurlijk de nodige koffiekoeken, broodsoorten, charcuterie, kazen en granen. Verder voorzien we ook altijd diverse koude gerechtjes (gaande van tomaat mozzarella, gazpacho, tabouleh, verschillende slaatjes …) en warme gerechtjes (afhankelijk van het seizoen).

En op het einde een dessertje (taart of een zoete verrine, wafel,pannenkoek).

Reservaties via davy@hippo-droom.be of +32 477 52 46 58

Vrijdag 10 mei - Bar Maman

ACTIVITEIT VAN DE DAG: 4 maanden of 6 maanden? Stukjes of geprakt? workshop rond opstarten vaste voeding gegeven door diëtiste Rolinde Demeyer.

Bar Maman is een gezellig samenzijn onder (toekomstige) mama’s en hun baby’s, samen met een drankje en versnapering. Een uniek moment waar er bezorgdheden en vreugde rond het ouderschap bespreekbaar zijn. Tijdens deze mama-babbels kunnen mama’s een hulp zijn voor elkaar door het uitwisselen van ervaringen en tips. Daarnaast is vroedvrouw Joke Muyldermans altijd aanwezig.

Praktisch
Bar Maman gaat maandelijks door op vrijdag van 13u30 tot 15u30 in B&B Hippo-Droom, Tumulidreef 7, 1560 Hoeilaart.
Data en activiteiten worden bekendgemaakt op de facebookpagina ‘Vroedvrouw Joke Muyldermans’ en www.jokemuyldermans.be. 

Eén Bar Maman bijeenkomst kost €12, voor een drankje, iets zoets en de activiteit! Iets extra bestellen is uiteraard mogelijk.
Info en inschrijven via info@jokemuyldermans.be of 0498 48 11 02.

Facebook event

Zondag 12 mei - start Mindful Run

Wil je in groepsverband leren hoe je mindful loopt, dan is de 5-weekse Mindful Run cursus geschikt voor jou. Leer soepeler en meer ontspannen lopen. Het mooie van de cursus is dan dat je niet alleen beter loopt, maar ook dat je de Mindfulness en ademhalingstechnieken dagdagelijks kan toepassen in je leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het lopen bent.

De 5-weekse cursus Mindful Run van 1.5u kost €95. Ook korting van €15 via je mutualiteit.
Op termijn geeft deze cursus je zoveel meer!

Data: zondag 12/5-19/5-2/6-16/6-23/6
Uur : 9-10.30u
Vertrekplaats: B&B Hippo-droom te Hoeilaart

Inschrijving verplicht op Mindfulrun.zonienwoud@gmail.com

Tot dan,
Uw Mindful Run Instructeur Sophie
0473/17.70.95

Facebook event

Zondag 26 mei - High tea @ De Koninklijke Loge

Een unieke kans om de Koninklijke Loge te bezoeken.

Een lazy high tea of afternoon tea met een glaasje bubbels, thee, koffie, waters, heerlijke finger sandwiches, huisbereide scones, clotted cream, jams & taartjes.

Onze 'Tea' wordt aan 55 euro per persoon geserveerd.  U kan kiezen tussen de tea van 13u tot 15u15 of een Tea van 15u30 tot 17u45.

Graag na reservering via davy@koninklijkeloge.be of +32 477 52 46 58

Mocht u met een grotere groep willen komen, bel dan alstublieft iets eerder. De plaatsen zijn beperkt.

Voor groepen groter dan 6 personen, wordt gevraagd een voorschot van 50% te betalen. De reservering is definitief vanaf het moment dat het bedrag op onze rekening staat. Op de loge kan enkel met cash betaald worden. U kan natuurlijk altijd op voorhand overschrijven.

Juni

Zondag 2 juni - brasserie gesloten - privé-event

Privé event

Zondag 2 juni - Yoga @ De Koninklijke Loge

Geniet van een Yoga sessie in de Koninklijke Loge, majes­tueus embleem van de renbaan van Groenendaal decennialang de trots van de Belgische paardensport was. Vanuit dat gebouw uit 1924 hadden koningen Léopold II  en Albert I en hun gevolg een uitstekend zicht op de paardenrennen.

De yoga sessie zal buiten gebeuren (of binnen indien het weer niet meevalt)  en zal uw toelaten om uw dag ontspannen te beginnen.

Yoga is meditatie in actie. Het lichaam is een instrument waardoor wij onze wil kunnen ontwikkelen. Yoga helpt om stabiliteit te verwerven, zowel lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en geduld. De regelmatige beoefening van Yoga bevordert de efficiënte werking van het geheel van onze interne organen, het evenwicht van ons hersenstelsel en creëert een staat van optimale gezondheid.

Het lichaam wordt bevrijd van spanningen. Een intense en regelmatige ademhaling wordt mogelijk. Het ontwikkelt de intelligentie en de waarnemingen.


Prijs: 15 euro

Zondag 9 juni - Vaderdag brunch

Vier vader bij ons in een gemoedelijke sfeer.

De brunch start om 11u. Prijs volwassenen 38 euro, kids 19,00 euro.

Daarin zit koffie en/of thee, een glaasje bubbels of een speciaalbier, fruitsappen, homemade ice teas, waters en natuurlijk de nodige koffiekoeken, broodsoorten, charcuterie, kazen en granen. Verder voorzien we ook altijd diverse koude gerechtjes (gaande van tomaat mozzarella, gazpacho, tabouleh, verschillende slaatjes …) en warme gerechtjes (afhankelijk van het seizoen).

En op het einde een dessertje (taart of een zoete verrine, wafel,pannenkoek).

Reservatie via davy@hippo-droom.be of +32 477 52 46 58

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x